[UKUUG] [TitleIndex] [WordIndex

Een WikiNaam is een woord dat bestaat uit een groep van woorden waaruit de spaties verwijderd zijn (en waarvan de woorden beginnen met een hoofdletter), bv. SysteemInfo. WikiNamen worden automatisch omgezet in verwijzingen naar de WikiNaam pagina. Hoofd- en kleine letters worden bepaald door de configuratie van de wikisoftware. De standaardconfiguratie zou moeten werken voor UTF-8 karakters (cijfers worden beschouwd als kleine letters).

Wanneer u klikt op de gemarkeerde paginatitel (bv. WikiNaam op deze pagina), verkrijgt u een lijst met alle pagina's die verwijzen naar de huidige pagina. Dit werkt zelfs op pagina's die nog niet bestaan.

Een vraagteken (?) voor een verwijzing, of een verwijzing in het grijs, betekent dat de pagina nog niet bestaat. Klikken op het vraagteken (?) of de paginanaam brengt u naar de standaardpagina die u toelaat deze pagina aan te maken (bv. DezePaginaBestaatNiet). Een lijst met alle pagina's waarnaar verwezen wordt maar die nog niet bestaan vindt u op GevraagdePaginas.

Een WikiNaam escapen, dit is als u het woord WikiNaam wilt schrijven zonder ernaar te verwijzen, kan op drie manieren:

Merk op dat de laatste twee methoden het zoeken en markeren van de WikiNaam onmogelijk maken.

Om meer te weten te komen over wiki-opmaak, raadpleeg HelpOverBewerken. Zie ook HelpOverVerwijzingen voor aanwijzingen betreffende het maken van verwijzingen.


2016-04-12 21:50