[UKUUG] [TitleIndex] [WordIndex

1. Angivelse af sidesprog

Det anbefales kraftigt at angive sidesprog i sidehovedet som her:

#language he

Sprognavnet er iso-639-1 navnet for sproget. Sprog som Moin ikke understøtter ignoreres.

Dettte er kritisk hvis wiki'en indeholder indhold i flere forskellige retninger, som hebræiske sider, som skal vises fra højre mod venstre, og engelske sider, som skal vises fra venstre mod højre.

Tidligere havde systemsider en sprokommentar: ##language:en. Denne kommentar har ingen effekt, og bør ændres til det nye #language en format. For at reparere ældre sider i din wiki kan du køre scripts.repair_language.py fra din wikis datamappe. Lav en backup af din datamappe før du gør dette!

2. Indbygget vs. bruger-angivne oversættelser

MoinMoin bruger normalt indbygget oversættelse (se MoinMoin/i18n/*) til at oversætte brugerfladetekster og systemsidenavne i navi_bar.

Men det er muligt at tilrette navi_bar med dine egne ting. Moin har ofte ingen indbygget oversættelse for dette, så hvad skal du gøre hvis du vil have dem oversat på samme måde som FrontPage typisk er det?

Opret simpelthen en side i stil med TyskeDict, FrenchDict, Simplified_ChineseDict osv. (brug det engelske navn for sproget) og lav en definitionsliste på dem som definerer oversættelserne for de engelske termer, f.eks. for siden GermanDict:

 MyProject:: MeinProjekt
 LatestNews:: NeuesteNachrichten

(!) Bemærk mellemrummet foran linjerne. Hvis du ikke laver indryk, vil Moin ikke behandle dem som opslagsemner. Se WikiDict for detaljer.

Moin vil da bruge disse opslagssider hvis den ikke kan finde teksten i dens indbyggede oversættelsesordbøger.


2016-04-12 20:08